Sos sojowy do sushi i sashimi
Previous
Next
Dostępne rozmiary
250 ml butelka

Sos sojowy do sushi i sashimi

Sushi jest na fali. Nadaje się na każdą okazję -  jako przekąska, wyjątkowy lunch z drugą osobą albo kompletny posiłek. Pyszne małe rolki stały się popularne na całym świecie. Jeśli lubisz ryby albo owoce morza, nie zapomnij skorzystać z naszego sosu do sushi i sashimi, kiedy będziesz je przygotowywać!

Sos do sushi i sashimi Kikkoman jest nieznacznie łagodniejszy od naszego naturalnie warzonego sosu sojowego i doskonale uzupełnia smak potraw na bazie surowych ryb. Ze względu na swój delikatny i słonawy aromat, nasz sos jest również chętnie łączony z pastą wasabi.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

więcej

Składniki

Sos sojowy (woda, sojapszenica, sól) (76%), woda, cukier, ekstrakt drożdżowy, sól.

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna349 kJ / 83 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany8,8 g
w tym cukry7,1 g
Białko8,2 g
Sól13,4 g