





























Dostępne rozmiary
Sos sojowy do sushi i sashimi
Sushi jest na fali. Nadaje się na każdą okazję - jako przekąska, wyjątkowy lunch z drugą osobą albo kompletny posiłek. Pyszne małe rolki stały się popularne na całym świecie. Jeśli lubisz ryby albo owoce morza, nie zapomnij skorzystać z naszego sosu do sushi i sashimi, kiedy będziesz je przygotowywać!
Sos do sushi i sashimi Kikkoman jest nieznacznie łagodniejszy od naszego naturalnie warzonego sosu sojowego i doskonale uzupełnia smak potraw na bazie surowych ryb. Ze względu na swój delikatny i słonawy aromat, nasz sos jest również chętnie łączony z pastą wasabi.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól) (76%), woda, cukier, ekstrakt drożdżowy, sól.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 349 kJ / 83 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 8,8 g |
w tym cukry | 7,1 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 13,4 g |