Dostępne rozmiary
Sos do sushi
Jakość i autentyczność - oto, czego poszukujemy w związku z rosnącą popularnością kuchni japońskiej na świecie.
Nasz sos do sushi to idealny wybór, jeśli chodzi o jakość, ponieważ powstał na bazie słynnego naturalnie warzonego sosu sojowego specjalnie z myślą o węgorzu morskim - japońskim delikatesie. Jego gładka, zawiesista konsystencja ułatwia tworzenie dekoracyjnych wzorów na węgorzu morskim oraz na sushi.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Cukier, woda, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), skrobia modyfikowana, karmelizowany syrop cukrowy, sól, alkohol etylowy, melasa, ekstrakt drożdżowy, sproszkowane wodorosty (Ascophyllum nodosum).
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 1089 kJ / 260 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 59 g |
w tym cukry | 53 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 5,8 g |