Sos do sushi
Previous
Next
Dostępne rozmiary
250 ml butelka

Sos do sushi

Jakość i autentyczność - oto, czego poszukujemy w związku z rosnącą popularnością kuchni japońskiej na świecie.

Nasz sos do sushi to idealny wybór, jeśli chodzi o jakość, ponieważ powstał na bazie słynnego naturalnie warzonego sosu sojowego specjalnie z myślą o węgorzu morskim - japońskim delikatesie. Jego gładka, zawiesista konsystencja ułatwia tworzenie dekoracyjnych wzorów na węgorzu morskim oraz na sushi.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

więcej

Składniki

Cukier, woda, sos sojowy (woda, sojapszenica, sól), skrobia modyfikowana, karmelizowany syrop cukrowy, sól, alkohol etylowy, melasa, ekstrakt drożdżowy, sproszkowane wodorosty (Ascophyllum nodosum).

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany59 g
w tym cukry53 g
Białko2,8 g
Sól5,8 g