

































Dostępne rozmiary
Sos do ryżu
Nasz sos do ryżu nadaje wyjątkowy słodko-pikantny aromat wszystkim potrawom, od mięsa i warzyw, po zupy i sałatki. A to jeszcze nie wszystko! Idealny do karmelizowania warzyw i orzechów, równie dobrze sprawdza się jako dressing do sałatek czy przyprawa do niedzielnych pieczeni. Wystarczy kilka łyżek użytych w charakterze marynaty, żeby osiągnąć pyszny i chrupiący efekt. Sos do ryżu Kikkoman dodaje smaku nawet deserom - na przykład musowi czekoladowemu.
Jego produkcja przebiega dokładnie tak samo, jak naszego oryginalnego naturalnie warzonego sosu sojowego i opiera się na bazie tych samych czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli. Swój charakterystyczny słodko-pikantny smak zawdzięcza pozostałym, pieczołowicie dobranym dodatkom. Poza podkreślaniem smaku, Sos do ryżu tworzy również apetyczną glazurę.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Cukier (36%), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól) (36%), syrop glukozowy, wino (zawiera dwutlenek siarki), woda, sól, ekstrakt drożdżowy.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 1101 kJ / 260 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 57 g |
w tym cukry | 52 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 7,1 g |
Czy wiesz, że?
Karmelizacja to popularny sposób na osiągnięcie słodkawego, orzechowego smaku oraz połyskliwej, brązowej glazury. Orzechy często karmelizuje się na przekąskę lub jako dodatek do pikantnych potraw, aby uzyskać apetyczne kontrasty smakowe.