Previous
Next
Dostępne rozmiary
150 ml dyspenser, 250 ml butelka

Sos do ryżu

Nasz Sos do ryżu nadaje wyjątkowy słodko-pikantny aromat wszystkim potrawom, od mięsa i warzyw, po zupy i sałatki. A to jeszcze nie wszystko! Idealny do karmelizowania warzyw i orzechów, równie dobrze sprawdza się jako dressing do sałatek czy przyprawa do niedzielnych pieczeni. Wystarczy kilka łyżek użytych w charakterze marynaty, żeby osiągnąć pyszny i chrupiący efekt. Sos do ryżu od Kikkomana dodaje smaku nawet deserom - na przykład musowi czekoladowemu.

Jego produkcja przebiega dokładnie tak samo, jak naszego oryginalnego Naturalnie warzonego sosu sojowego i opiera się na bazie tych samych czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli. Swój charakterystyczny słodko-pikantny smak zawdzięcza pozostałym, pieczołowicie dobranym dodatkom. Poza podkreślaniem smaku, Sos do ryżu tworzy również apetyczną glazurę.

więcej

Składniki

Cukier (36%), Sos sojowy (Woda, Ziarno soi, Pszenica, Sól) (36%), Syrop glukozowy, Wino (zawiera Dwutlenek siarki), Woda, Sól, Ekstrakt drożdżowy.

wartości odżywcze

Wartość energetyczna1101 kJ
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Carbohydrate57 g
w tym cukry52 g
Białko4,3 g
Sól7,1 g

Czy wiesz, że?

Karmelizacja to popularny sposób na osiągnięcie słodkawego, orzechowego smaku oraz połyskliwej, brązowej glazury. Orzechy często karmelizuje się na przekąskę lub jako dodatek do pikantnych potraw, aby uzyskać apetyczne kontrasty smakowe.