

































Dostępne rozmiary
Słodka przyprawa w stylu Mirin (na bazie fermentowanego ryżu)
Z przyprawą Kikkoman Mirin-Fu Twoje potrawy zyskają wyjątkowo apetyczny wygląd i doskonały smak.
Mirin-Fu (co po japońsku oznacza „w stylu mirin”) to słodka japońska przyprawa i glazura. W porównaniu z tradycyjną japońską przyprawą mirin, która zawiera około 14% alkoholu, Mirin-Fu firmy Kikkoman charakteryzuje się mniejszą zawartością alkoholu (0,3%) oraz nadaje potrawom bogaty, łagodny smak i delikatną słodycz.
Gotowa do użycia przyprawa Mirin-Fu jest wytwarzana z zastosowaniem autorskiej techniki fermentacji ryżu firmy Kikkoman i doskonale komponuje się z innymi przyprawami produkowanymi w oparciu o proces fermentacji, takimi jak sos sojowy, miso czy ocet. Jest to także podstawowy składnik idealnego domowego sosu teriyaki.
Sos Mirin-Fu firmy Kikkoman można dodawać do marynat oraz jako glazurę do ulubionych potraw, do ulubionych dań przygotowywanych w woku czy jako dodatek do niepowtarzalnie pysznych dipów.
Składniki
syrop glukozowo-fruktozowy, woda, ocet spirytusowy, przyprawa ze sfermentowanego ryżu (woda, ryż, alkohol etylowy, sól).
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 1405 kJ/ 331 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 82 g |
w tym cukry | 61 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,08 g |
Czy wiesz, że?
Mirin-Fu stanowi alternatywę dla cukru, ponieważ sprawia, że mięso staje się bardziej kruche i soczyste, a harmonijna słodycz nie pozostawia posmaku na języku, jak ma to miejsce w przypadku cukru. Ponadto glazura nie przypala się tak łatwo jak cukier.