Słodka przyprawa w stylu Mirin (na bazie fermentowanego ryżu)
Previous
Next
Dostępne rozmiary
125ml

Słodka przyprawa w stylu Mirin (na bazie fermentowanego ryżu)

Z przyprawą Kikkoman Mirin-Fu Twoje potrawy zyskają wyjątkowo apetyczny wygląd i doskonały smak. 
Mirin-Fu (co po japońsku oznacza „w stylu mirin”) to słodka japońska przyprawa i glazura. W porównaniu z tradycyjną japońską przyprawą mirin, która zawiera około 14% alkoholu, Mirin-Fu firmy Kikkoman charakteryzuje się mniejszą zawartością alkoholu (0,3%) oraz nadaje potrawom bogaty, łagodny smak i delikatną słodycz. 
Gotowa do użycia przyprawa Mirin-Fu jest wytwarzana z zastosowaniem autorskiej techniki fermentacji ryżu firmy Kikkoman i doskonale komponuje się z innymi przyprawami produkowanymi w oparciu o proces fermentacji, takimi jak sos sojowy, miso czy ocet. Jest to także podstawowy składnik idealnego domowego sosu teriyaki.
Sos Mirin-Fu firmy Kikkoman można dodawać do marynat oraz jako glazurę do ulubionych potraw, do ulubionych dań przygotowywanych w woku czy jako dodatek do niepowtarzalnie pysznych dipów. 

więcej

Składniki

syrop glukozowo-fruktozowy, woda, ocet spirytusowy, przyprawa ze sfermentowanego ryżu (woda, ryż, alkohol etylowy, sól).

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna1405 kJ/ 331 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany82 g
w tym cukry61 g
Białko0 g
Sól0,08 g

Czy wiesz, że?

Mirin-Fu stanowi alternatywę dla cukru, ponieważ sprawia, że mięso staje się bardziej kruche i soczyste, a harmonijna słodycz nie pozostawia posmaku na języku, jak ma to miejsce w przypadku cukru. Ponadto glazura nie przypala się tak łatwo jak cukier.