Previous
Next
Dostępne rozmiary
300 ml butelka

Przyprawa do ryżu sushi

Przyprawa do ryżu sushi od Kikkomana doskonale sprawdzi się, kiedy będziesz przygotowywać ryż sushi we własnej kuchni.  Jest łagodniejsza od zwykłego octu i odznacza się niższą kwasowością. Możesz używać jej nie tylko do ryżu - tak samo dobrze wypadnie jako przyprawa do sałatek albo marynata do ryb lub mięsa.

więcej

Składniki

Woda, Ocet ryżowy (31%), Cukier, Sól.

wartości odżywcze

Wartość energetyczna706 kJ
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany38 g
w tym cukry37 g
Białko0 g
Sól7,5 g

Czy wiesz, że?

Aby przygotować sushi, musisz użyć specjalnego ryżu - japońskiego ryżu o krótkich ziarnach. Dlaczego właśnie jego? Ponieważ zawiera dużo skrobi, której lepkość sprawia, że składniki sushi lepiej „trzymają się” razem. Pamiętaj, aby zawsze przepłukać ryż do sushi, zanim zaczniesz go gotować. Możesz to zrobić w ryżowarze lub na patelni, stosując tyle samo wody, co ryżu. Dzięki temu ryż napęcznieje i będzie idealnie nadawać się do formowania sushi.