





















Dostępne rozmiary
Przyprawa do ryżu sushi
Przyprawa do ryżu sushi Kikkoman doskonale sprawdzi się, kiedy będziesz przygotowywać ryż sushi we własnej kuchni. Jest łagodniejsza od zwykłego octu i odznacza się niższą kwasowością. Możesz używać jej nie tylko do ryżu - tak samo dobrze wypadnie jako przyprawa do sałatek albo marynata do ryb lub mięsa.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Woda, ocet ryżowy (31%), cukier, sól.
wartości odżywcze w 100 ml/g
Wartość energetyczna | 706 kJ / 169 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 37 g |
Białko | 0 g |
Sól | 7,5 g |
Czy wiesz, że?
Aby przygotować sushi, musisz użyć specjalnego ryżu - japońskiego ryżu o krótkich ziarnach. Dlaczego właśnie jego? Ponieważ zawiera dużo skrobi, której lepkość sprawia, że składniki sushi lepiej „trzymają się” razem. Pamiętaj, aby zawsze przepłukać ryż do sushi, zanim zaczniesz go gotować. Możesz to zrobić w ryżowarze lub na patelni, stosując tyle samo wody, co ryżu. Dzięki temu ryż napęcznieje i będzie idealnie nadawać się do formowania sushi.