































Dostępne rozmiary
Naturalnie warzony sos sojowy
Nasz klasyczny produkt - naturalnie warzony sos sojowy - to idealna przyprawa do gotowania i podkreślania smaku dań na talerzu. Pasuje do wszystkich rodzajów potraw, nie tylko tych z kuchni azjatyckiej! Wypróbuj naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman w połączeniu ze swoim ulubionym jedzeniem - włoską pizzą, amerykańskim burgerem, sałatkami, a nawet deserami. Wyjątkowa przyprawa doda łagodnego aromatu i bogatego smaku umami każdej potrawie.
Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest produkowany według tradycyjnej receptury przy użyciu tylko czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, konserwantów, barwników ani ulepszaczy smaku. Jego znakami rozpoznawczymi są klarowna, czerwono-brązowa barwa oraz niepowtarzalny smak.
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.
Składniki
woda, soja, pszenica, sól.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 325 kJ / 78 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,2 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 10 g |
Sól | 16,9 g |
Czy wiesz, że?
Niekapiący dozownik, w którym tak doskonale prezentuje się Naturalnie warzony sos sojowy od Kikkomana, przez lata urósł do rangi przedmiotu kultowego. Ikoniczna butelka zaprojektowana przez japońskiego designera Kenji Ekuana jest przy tym praktyczna w użyciu i ułatwia precyzyjne dozowanie sosu. Butelkę o pojemności 150 ml można myć w zmywarce oraz ponownie napełnić sosem.