Marynata Teriyaki
Previous
Next
Dostępne rozmiary
250 ml butelka

Marynata Teriyaki

Jeśli lubisz grillowane, smażone lub duszone mięso i warzywa w pikantnej marynacie, Marynata Teriyaki Kikkoman to coś dla Ciebie.

Nasz sos Teriyaki jest chętnie stosowany jako marynata do grillowanych potraw, a także przyprawa do smażonego jedzenia oraz jako dip. Marynata Teriyaki wyróżnia się szczególnie bogatym smakiem, ponieważ jej bazą jest nasz naturalnie warzony sos sojowy.

Teriyaki to połączenie dwóch japońskich słów: „teri” (połysk) i „yaki” (grillowanie lub duszenie). Japończycy od pokoleń przygotowują tradycyjne potrawy w stylu teriyaki.

Owoce morza, mięso lub warzywa zanurza się w marynacie teriyaki przed smażeniem, duszeniem lub grillowaniem. Klasyczne sosy teriyaki mają słodko-pikantny smak, który nadaje nowy wymiar aromatu potrawom smażonym na patelni, pieczonym w piekarniku lub na grillu. Ale teriyaki to nie tylko kuchnia japońska! Sosy teriyaki są również idealne jako przyprawa do tradycyjnych potraw z całego świata smażonych na patelni, pieczonych w piekarniku lub grillowanych.

Sosy Teriyaki Kikkoman to gotowe marynaty najwyższej jakości. Są dostępne w różnych smakach: klasycznym i pysznym jak marynata Teriyaki, a także z pieczonym czosnkiem, miodem lub prażonym sezamem. Jest nawet wersja bezglutenowa! Wypróbuj świetny sposób na włączenie nowych smaków do marynowanych i grillowanych potraw.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

więcej

Składniki

Sos sojowy (woda, sojapszenica, sól), wino (zawieradwutlenek siarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, sproszkowana cebula, sproszkowany czosnek.

wartości odżywcze

Wartość energetyczna420 kJ
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany12 g
w tym cukry11 g
Białko6,7 g
Sól10,2 g

Czy wiesz, że?

Marynata Teriyaki to doskonałej jakości gotowa marynata. Wszystko, co musisz zrobić, to odkręcić pokrywkę, marynować składniki przez co najmniej 30 minut, a następnie upiec je na grillu. Przydatna wskazówka: im dłużej będziesz marynować składniki, tym staną się delikatniejsze i pełniejsze smaku.

Nasza porada dla miłośników łososia

Zamarynuj filet z łososia w naszej Marynacie Teriyaki i wstaw do lodówki na ponad godzinę. Po wyjęciu smaż z obu stron po kilka minut. Jeśli zależy ci na intensywnym smaku, dodatkowo smaruj rybę marynatą podczas smażenia. Podawaj z imbirem i ryżem.