Previous
Next
Dostępne rozmiary
250 ml butelka

Marynata Teriyaki

Jeśli lubisz grillowane, smażone lub duszone mięso i warzywa w pikantnej marynacie, Marynata Teriyaki od Kikkomana to coś dla Ciebie.

Nasz sos Teriyaki jest chętnie stosowany jako marynata do grillowanych potraw, a także przyprawa do smażonego jedzenia oraz jako dip. Marynata Teriyaki wyróżnia się szczególnie bogatym smakiem, ponieważ jej bazą jest nasz Naturalnie warzony sos sojowy.

Teriyaki to połączenie dwóch japońskich słów: „teri” (połysk) i „yaki” (grillowanie lub duszenie). Japończycy od pokoleń przygotowują tradycyjne potrawy w stylu teriyaki.

Owoce morza, mięso lub warzywa zanurza się w marynacie teriyaki przed smażeniem, duszeniem lub grillowaniem. Klasyczne sosy teriyaki mają słodko-pikantny smak, który nadaje nowy wymiar aromatu potrawom smażonym na patelni, pieczonym w piekarniku lub na grillu. Ale teriyaki to nie tylko kuchnia japońska! Sosy teriyaki są również idealne jako przyprawa do tradycyjnych potraw z całego świata smażonych na patelni, pieczonych w piekarniku lub grillowanych.

Sosy Teriyaki od Kikkomana to gotowe marynaty najwyższej jakości. Są dostępne w różnych smakach: klasycznym i pysznym jak Marynata Teriyaki, a także z pieczonym czosnkiem, miodem lub prażonym sezamem. Jest nawet wersja bezglutenowa! Wypróbuj świetny sposób na włączenie nowych smaków do marynowanych i grillowanych potraw.

więcej

Składniki

Sos sojowy (Woda, Ziarna soi, Pszenica, Sól), Wino (zawiera Dwutlenek siarki), Cukier, Woda, Ocet spirytusowy, Sól, Ekstrakty przypraw, Cebula w proszku, Czosnek w proszku.

wartości odżywcze

Wartość energetyczna420 kJ
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany12 g
w tym cukry11 g
Białko6,7 g
Sól10,2 g

Czy wiesz, że?

Marynata Teriyaki to doskonałej jakości gotowa marynata. Wszystko, co musisz zrobić, to odkręcić pokrywkę, marynować składniki przez co najmniej 30 minut, a następnie upiec je na grillu. Przydatna wskazówka: im dłużej będziesz marynować składniki, tym staną się delikatniejsze i pełniejsze smaku.

Nasza porada dla miłośników łososia

Zamarynuj filet z łososia w naszej Marynacie Teriyaki i wstaw do lodówki na ponad godzinę. Po wyjęciu smaż z obu stron po kilka minut. Jeśli zależy ci na intensywnym smaku, dodatkowo smaruj rybę marynatą podczas smażenia. Podawaj z imbirem i ryżem.