

































Dostępne rozmiary
Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu
Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu to niesamowicie uniwersalny składnik. Dodaje przyjemnej chrupkości wszystkim rodzajom potraw oraz kulinarnym specjałom z całego świata - niezależnie czy gotujesz, pieczesz w piekarniku czy na ruszcie, czy też smażysz w głębokim tłuszczu. Nazwa „panko” pochodzi od japońskich słów oznaczających chleb („pan”) i mąkę („ko”). Panko przygotowuje się ze specjalnego białego chleba bez skórki, który najpierw bardzo drobno się mieli, a potem suszy. Małe płatki panko są lżejsze i mają bardziej przewiewną teksturę niż tradycyjna bułka tarta. Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu wchłania mniej oleju i tłuszczu, dzięki czemu potrawy pieczone w piekarniku i na ruszcie oraz smażone w głębokim oleju mają lżejszą i bardziej chrupką teksturę.
Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu to fantastyczna alternatywa dla tradycyjnej bułki tartej. Może być stosowana do panierowania szerokiej gamy potraw, od japońskiego tonkatsu (smażone kotlety wieprzowe), poprzez smażone sznycle, aż po krokiety warzywne. Bułka tarta panko świetnie nadaje się również jako środek wiążący do klopsików, pieczeni, wszelkiego rodzaju farszów i nadzień, ciast, a nawet burgerów wegetariańskich. Kilka łyżek panko dodanych do zupy lub sosu pomoże nadać im cudownie kremową konsystencję. Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu nie zawiera żadnych przypraw, dzięki czemu idealnie nadaje się również do słodkości, dodając przyjemnej chrupkości kruszonkom, tartom i musom flan oraz tworząc rozkosznie chrupką skórkę na smażonych w głębokim tłuszczu deserach.
Ten produkt Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, sól
Informacja o wartości odżywczej
w 100 g
Wartość energetyczna | 1565 kJ / 369 kcal |
Tłuszcz | 1.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.5 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 4.9 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0.29 g |