











Dostępne rozmiary
Sos Teriyaki z imbirem
Pikantna nuta imbiru nadaje sosowi Kikkoman Teriyaki z imbirem wyjątkowo bogatego aromatu. Bazą sosu jest naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, a kombinacja delikatnej słodyczy, wytrawnej głębi umami i korzennego aromatu imbiru tworzy idealnie zbalansowany sos do przyprawiania i marynowania.
Do marynowania i doprawiania
Sos Kikkoman Teriyaki z imbirem doskonale nadaje się do marynowania mięsa, drobiu, owoców morza lub warzyw. Zanim wrzucisz na grilla, podsmażysz lub upieczesz, zamarynuj w niewielkiej ilości marynaty i odstaw do lodówki na min. pół godziny. Sos jest składnikiem tradycyjnych japońskich dań, jak wieprzowina lub wołowina w imbirze, ale doskonale pasuje i do innych potraw. Wypróbuj go jako dodatek do zup, dań z woka i patelni, które dzięki niemu zyskają korzenny, orientalny aromat. Ponadto sos świetnie nadaje się jako składnik sałatkowych dressingów i dipów.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Cukier, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), woda, wino (zawiera dwutlenek siarki), sproszkowany imbir (2,5%), skrobia modyfikowana, sól, ocet spirytusowy, ekstrakt drożdżowy.
wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 906 kJ |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 47 g |
w tym cukry | 39 g |
Białko | 3,6 g |
Sól | 6,7 g |