












Dostępne rozmiary
Sos do Unagi
Japońska kuchnia zyskuje na popularności na całym świecie, a klienci wymagają jakości i autentyczności. Dlatego ty też wybierz sos do UNAGI Kikkoman, który powstał na bazie naszego słynnego naturalnie warzonego sosu sojowego specjalnie z myślą o przysmakach z węgorza morskiego. Sos nadaje intensywny smak z nutą słodyczy każdemu rodzajowi sushi i sashimi, a jego gładka, gęsta konsystencja sprawia, że z łatwością możesz ozdobić sushi różnymi wzorami bez naruszenia jego kształtu.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Cukier, woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), syrop karmelizowanego cukru, sól, skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, melasa, ekstrakt drożdżowy, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 1060 kJ / 253 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 50 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 6,3 g |