Sos do Unagi
Previous
Next
Dostępne rozmiary
975 ml PET

Sos do Unagi

Japońska kuchnia zyskuje na popularności na całym świecie, a klienci wymagają jakości i autentyczności. Dlatego ty też wybierz sos do UNAGI Kikkoman, który powstał na bazie naszego słynnego naturalnie warzonego sosu sojowego specjalnie z myślą o przysmakach z węgorza morskiego. Sos nadaje intensywny smak z nutą słodyczy każdemu rodzajowi sushi i sashimi, a jego gładka, gęsta konsystencja sprawia, że z łatwością możesz ozdobić sushi różnymi wzorami bez naruszenia jego kształtu.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

więcej

Składniki

Cukier, woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), syrop karmelizowanego cukru, sól, skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, melasa, ekstrakt drożdżowy, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.

wartości odżywcze w 100 ml/g

Wartość energetyczna1060 kJ / 253 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany56 g
w tym cukry50 g
Białko2,4 g
Sól6,3 g