












Dostępne rozmiary
Naturalnie warzony sos sojowy
Nasz klasyk – naturalnie warzony sos sojowy – to przyprawa, którą wzbogacimy smak każdego dania zarówno w trakcie gotowania, jak i na talerzu. Zawsze idealnie podkreśli smak i to nie tylko w specjałach kuchni azjatyckiej. Możesz użyć go do przyrządzenia każdej ulubionej potrawy, bo doskonale sprawdzi się jako dodatek do wszystkiego: włoskiego makaronu, amerykańskiego burgera, sałatki, a nawet deseru.
Sos powstaje w procesie warzenia według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren soi i pszenicy, wody i soli. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest przejrzysty, ciemnobursztynowy brąz i głęboki, niepowtarzalny aromat.
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.
Składniki
Woda, soja, pszenica, sól.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 325 kJ / 77 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,2 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 10 g |
Sól | 16,9 g |