












Dostępne rozmiary
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Chcesz używać mniej soli? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie - nasz naturalnie warzony sos sojowy w wariancie o obniżonej zawartości soli to z pewnością trafiony wybór! W specjalnym procesie z sosu usuwana jest prawie połowa zawartej w nim soli. Jest to więc optymalne rozwiązanie dla każdego, kto przykłada znaczenie do diety ubogiej w sól.
Naturalnie warzony sos sojowy o 43% niższej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: oczywiście w dalszym ciągu wyczuwalna jest jedyna w swoim rodzaju pełnia aromatu. Dzięki temu, ze względu na swój uniwersalizm, sos ten sprawdza się równie dobrze jak nasz klasyk. Przyprawę najlepiej dodawać pod koniec przygotowywania do sosów, zup, potraw warzywnych lub dań przyrządzanych na patelni, nadając im w ten sposób „ostatni szlif”.
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.
Składniki
Woda, soja, pszenica, sól, ocet spirytusowy, alkohol, cukier.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 450 kJ / 107 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 9,1 g |
Czy wiesz, że?
Osoba dorosła nie powinna spożywać więcej niż pięć gramów soli dziennie.* Odpowiada to mniej więcej płaskiej łyżeczce do herbaty. Ilość, którą większość ludzi przekracza.
*Zalecenie Światowej Organizacji Zdrowia i Niemieckiego Towarzystwa Żywienia