Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Previous
Next
Dostępne rozmiary
1 L PET, 10 ml saszetka, 20 L karton

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

wegański
wegański

Chcesz używać mniej soli? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie - nasz naturalnie warzony sos sojowy w wariancie o obniżonej zawartości soli to z pewnością trafiony wybór! W specjalnym procesie z sosu usuwana jest prawie połowa zawartej w nim soli. Jest to więc optymalne rozwiązanie dla każdego, kto przykłada znaczenie do diety ubogiej w sól.

Naturalnie warzony sos sojowy o 43% niższej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: oczywiście w dalszym ciągu wyczuwalna jest jedyna w swoim rodzaju pełnia aromatu. Dzięki temu, ze względu na swój uniwersalizm, sos ten sprawdza się równie dobrze jak nasz klasyk. Przyprawę najlepiej dodawać pod koniec przygotowywania do sosów, zup, potraw warzywnych lub dań przyrządzanych na patelni, nadając im w ten sposób „ostatni szlif”.

Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.

więcej

Składniki

Woda, sojapszenica, sól, ocet spirytusowy, alkohol, cukier.

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna450 kJ / 107 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany6,9 g
w tym cukry3,9 g
Białko9,7 g
Sól9,1 g

Czy wiesz, że?

Osoba dorosła nie powinna spożywać więcej niż pięć gramów soli dziennie.* Odpowiada to mniej więcej płaskiej łyżeczce do herbaty. Ilość, którą większość ludzi przekracza.

*Zalecenie Światowej Organizacji Zdrowia i Niemieckiego Towarzystwa Żywienia