












Dostępne rozmiary
Glazura Teriyaki
To drugi rodzaj teriyaki, jaki mamy w swojej ofercie dla gastronomii. Ta gęsta, gotowa do użycia glazura na bazie sosu sojowego, wina i przypraw świetnie nada się do mięs, owoców morza, warzyw i ryb. Idealny sos do wykańczania dań na grillu, ruszcie czy patelni. Nada Twoim składnikom lśniącego połysku i apetycznego bursztynowego koloru, a wytrawno-słodkawy aromat pobudzi wszystkie kubki smakowe.
Idealne gotowe rozwiązanie wszędzie tam, gdzie liczy się czas.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Cukier, woda, wino (zawiera dwutlenek siarki), sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sól, syrop karmelizowanego cukru, skrobia modyfikowana, Zagęszczony sok jabłkowy, ocet spirytusowy, imbir w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 891 kJ / 213 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 48 g |
w tym cukry | 41 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 7,5 g |