































Dostępne rozmiary
Ekologiczny sos sojowy
Ekologia jest w modzie! Rynek produktów ekologicznych rozkwita z kilku powodów. Jednym z nich jest fakt, że coraz więcej z nas decyduje się na zmianę stylu życia i wybiera żywność produkowaną na bazie ekologicznych składników. Na szczęście naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest dostępny również w wersji ekologicznej!
Tak samo jak klasyczna wersja sosu, zawiera on wyłącznie cztery składniki: soję, pszenicę, wodę i sól. Starannie dobieramy wszystkie składniki, które są wykorzystywane do produkcji naszego ekologicznego sosu sojowego. To dlatego ekologiczny sos jest tak samo pełen smaku i aromatu, co jego tradycyjny wariant.
Ekologiczny sos sojowy Kikkoman jest produkowany na osobnej linii produkcyjnej i warzony przez sześć miesięcy w naturalnym procesie, który spełnia surowe standardy jakości. Nasz Ekologiczny sos sojowy można rozpoznać po etykiecie, europejskim logo żywności ekologicznej oraz numerze certyfikatu.
Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.
Składniki
Woda, ekologiczna soja, ekologiczna pszenica, sól.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 377 kJ / 90 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6,1 g |
w tym cukry | 1,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 14,0 g |
Czy wiesz, że?
Używaj Ekologicznego sosu sojowego dokładnie tak samo, jak tradycyjnego: do przyprawiania i nadawania smaku potrawom z mięsa, ryb i warzyw. Możesz go również wykorzystać do sosów sałatkowych i marynat.