Bezglutenowy Sos Do Sushi
Previous
Next
Dostępne rozmiary
345 g

Bezglutenowy Sos Do Sushi

Bezglutenowy sos do sushi Kikkoman doskonale podkreśli smak twoich dań! Połączenie słodkich i pikantnych akcentów, łagodnego aromatu sosu sojowego i połyskliwej konsystencji sprawia, że jedzenie nie tylko apetycznie wygląda, ale i pysznie smakuje. Dzięki nowej praktycznej butelce przyozdabianie sosem gotowych dań stanie się jeszcze prostsze.

Miłośnicy klasyki udekorują sosem rolki sushi lub yaki onigiri albo użyją go jako polewy do yakitori. Bezglutenowy sos do sushi Kikkoman doda wyjątkowego smaku daniom z ryżem, japońskim potrawom z grilla, sałatkom, poke bowlom i wielu innym. Fani kulinarnych eksperymentów użyją sosu jako finiszu dla nacho poke lub burgerów, skropią nim pizzę lub makaron, wykorzystają jako marynatę do steków lub dressing do sałatek, ryb i mięs.

A ty?

więcej

Składniki

cukier, woda, bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól, skrobia modyfikowana, syrop karmelizowanego cukru, alkohol etylowy, melasa, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), ekstrakt drożdżowy, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna856 kJ / 202 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany45 g
w tym cukry41 g
Białko1,6 g
Sól5,3 g