Bezglutenowa marynata Teriyaki
Previous
Next
Dostępne rozmiary
250 ml butelka

Bezglutenowa marynata Teriyaki

bez glutenu
bez glutenu

Dzięki bezglutenowej marynacie Teriyaki Kikkoman wszyscy fani sosu sojowego, którzy nie tolerują glutenu, mogą cieszyć się smakiem mięsa i warzyw w niepowtarzalnym stylu teriyaki. Czy to jako marynata do dań z grilla, czy jako dodatek do potraw z patelni - sos nadaje jedzeniu wyjątkowy pikantny smak. 

Teriyaki to japoński sposób przyrządzania mięsa i ryb. Składniki marynuje się, a następnie grilluje lub smaży, dzięki czemu zyskują słodko-pikantny aromat. Teriyaki nie jest wyłączną domeną kuchni japońskiej - doskonale nadaje się także do przyrządzania klasycznych potraw z grilla.

Bezglutenowa marynata Teriyaki Kikkoman szczególnie dobrze komponuje się ryżem i sałatą. Perfekcyjnie sprawdza się również jako dip.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

więcej

Składniki

Bezglutenowy sos sojowy (woda, soja, sól, ocet spirytusowy), wino (zawiera dwutlenek siarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, sproszkowana cebula, sproszkowany czosnek.

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna430 kJ / 103 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany14 g
w tym cukry14 g
Białko6,9 g
Sól11,5 g

Czy wiesz, że?

Gluten jest kompozytem białek. To dlatego po wymieszaniu z wodą, ciasto staje się elastyczne i można je lepić. Nietolerancja glutenu dotyka około jedną na 3000 osób na całym świecie.