
Naturalne składniki
Kikkoman uwielbia wszystko, co naturalne! Cztery proste składniki i żadnych ukrytych dodatków
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób prowadzi zdrowy tryb życia i odżywia się zgodnie ze zbilansowaną dietą skomponowaną na bazie naturalnych produktów: bez sztucznych dodatków i ulepszaczy smaku.
Dokładnie takie produkty od dziesiątek lat dostarcza Kikkoman fanom sosu sojowego na całym świecie. Sos sojowy Kikkoman składa się tylko z czterech starannie dobranych, podstawowych składników: wody, soi, pszenicy i soli. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, a i tak jest pełen smaku.
Znaczenie soi, pszenicy i innych składników
Nasiona soi są najważniejszym składnikiem sosu sojowego Kikkoman. Unikalne właściwości sosu sojowego biorą się przede wszystkim z białek obecnych w nasionach soi. Węglowodanom pochodzącym z pszenicy zawdzięcza sos sojowy swój delikatny aromat. Pszenica odpowiada również za wyczuwalną w nim nutę słodyczy. Z kolei sól rozpuszcza się w wodzie, a roztwór ten utrzymuje w ryzach rozmnażanie bakterii podczas procesu parzenia i działa jak środek konserwujący. Właśnie dlatego w Kikkomanie nie musimy dodawać do naszych sosów żadnych sztucznych konserwantów ani dodatków.
100% naturalności: od składników po smak
Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman podkreśla smak wszystkich rodzajów potraw. Doskonale nadaje się jako przyprawa do chrupiących sałatek oraz pikantnych dań z mięsa, drobiu lub ryb, bo nie stępia ich naturalnego smaku. Harmonijne połączenie pięciu podstawowych smaków (słodkiego, kwaśnego, słonego, gorzkiego i umami) to prawdziwa uczta dla podniebienia. Sos sojowy Kikkoman nadaje azjatyckim specjałom i przepisom z całego świata znacznie pełniejszy smak. Ma również doskonałe wartości odżywcze. Sos sojowy Kikkoman zawiera 0% tłuszczu i zaledwie kilka kalorii. Jest więc idealny dla osób, które uwielbiają wszystko, co naturalne - tak jak Kikkoman.