To, Co Dobre Z Natury, Niech Pozostanie Jej Bliskie

Cztery proste składniki i żadnych ukrytych dodatków – tylko tyle i aż tyle oferuje Kikkoman fanom sosu sojowego na całym świecie już od dziesiątek lat. Sos sojowy Kikkoman powstaje tylko z czterech starannie dobranych, podstawowych składników: soi, pszenicy, wody i soli. I nie zawiera ani jednego sztucznego dodatku.

Po pierwsze: ziarna soi

Ziarna soi są najważniejszym składnikiem sosu sojowego Kikkoman. Wyjątkowe właściwości sosu sojowego to przede wszystkim zasługa białek zawartych właśnie w ziarnach soi. Ziarna soi są najpierw namaczane w wodzie przez dłuższy czas, a następnie gotowane na parze w wysokiej temperaturze.

Po drugie: pszenica

Węglowodany zawarte w ziarnach pszenicy nadają sosowi sojowemu Kikkoman jego delikatny aromat, a sama pszenica odpowiada za wyczuwalną w smaku sosu delikatną słodycz. Ziarna pszenicy praży się najpierw w wysokich temperaturach, a następnie mieli w celu ułatwienia fermentacji.

Po trzecie: woda i sól

Sól jest rozpuszczana w wodzie. Roztwór soli i wody kontroluje rozmnażanie się bakterii podczas procesu warzenia i pełni rolę środka konserwującego.

Odkryj więcej

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.