Sos sojowy Kikkoman: gwarancja wolności od GMO!

Soja w Kikkomanie nie jest modyfikowana genetycznie

Przywiązujemy wagę do jakości i pochodzenia naszych składników oraz naturalnego procesu produkcji. To właśnie najwyższa jakość składników sprawia, że sosy sojowe Kikkoman mają tak charakterystyczny i uniwersalny smak. W produkcji naszych sosów nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków i korzystamy tylko z niemodyfikowanej genetycznie soi. Możesz mieć pewność, że każdy sos sojowy Kikkoman to całkowicie naturalny produkt: bezpieczny, wolny od GMO i po prostu pyszny. 

Wolny od GMO czy nie? Etykieta prawdę ci powie...

Skrót „GMO” pochodzi od słów „organizmy modyfikowane genetycznie”. W Kikkomanie korzystamy wyłącznie z soi niemodyfikowanej genetycznie, czyli wolnej od GMO. To czytelny znak najwyższej jakości.

Zgodnie z regulacjami prawnymi obowiązującymi w Unii Europejskiej, wszystkie produkty, składniki i dodatki wyprodukowane na bazie roślin modyfikowanych genetycznie muszą zostać odpowiednio oznakowane. Będziesz wiedzieć, że dany produkt zawiera GMO, jeśli na liście składników lub etykiecie znajdziesz zwroty takie, jak „genetycznie modyfikowany” lub „wyprodukowany z genetycznie modyfikowanych ...”. Powyższe zasady nie dotyczą jednak produktów zwierzęcych takich jak mięso, mleko i jajka. Jest też dobra wiadomość: nasze sosy sojowe są wolne od GMO!

Czy wiesz, że...?

Sos sojowy od Kikkomana jest produkowany z czterech podstawowych, starannie wyselekcjonowanych składników: soi, pszenicy, soli i wody. Dzięki temu nie ma w nim sztucznych dodatków, a i tak jest pełen smaku.