
Wypróbuj analizę sensoryczną!
Jakość Kikkomana możesz zobaczyć, poczuć i posmakować
Zobacz różnicę!
Czy potrafisz dostrzec, czym różnią się sosy sojowe na tych dwóch talerzach? Sos sojowy Kikkoman jest przezroczysty, o pięknym czerwono-brązowym kolorze. Drugi sos, który nie został uwarzony w naturalny sposób, jest ciemniejszy i nieprzejrzysty jak syrop.

Powąchaj różnicę!
Zamieszaj sos sojowy pałeczką. Następnie podłóż sobie pałeczkę pod nos i weź głęboki wdech. Zauważysz wyraźną różnicę w aromatach dwóch sosów. Sos sojowy Kikkoman ma delikatny, lekko słodki aromat, który pobudza apetyt. Sos sojowy, który nie jest warzony w naturalny sposób, ma bardzo intensywny aromat ze sztucznymi, chemicznymi nutami.
Dotknij różnicy!
Zanurz pałeczkę w każdym z sosów sojowych. Ciemny, wyprodukowany przy użyciu chemii sos sojowy uformuje grubą kroplę na końcu pałeczki. Z kolei naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman ledwo trzyma się pałeczki. To wyraźny znak jego jakości.
Posmakuj różnicy!
Skosztuj kilku kropli sosu sojowego Kikkoman, a natychmiast zauważysz, że ma bogaty, złożony aromat i pyszny, pełny smak. Sos sojowy Kikkoman uzupełnia smak potraw, nie przytłaczając go. Produkowany przy użyciu chemii sos sojowy ma słony, dominujący i sztuczny smak.