Pytania i odpowiedzi
Ilość sosu sojowego zależy od tego, jaką przyrządzasz potrawę i oczywiście od Twoich preferencji. Zaletą używania naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman jest to, że nigdy nie możesz nim nadmiernie przyprawić jedzenia. Kikkoman wydobywa naturalny smak składników, nie przyćmiewając go. W przypadku innych sosów sojowych, szczególnie tych produkowanych chemicznie, gdy dodasz o kilka kropel za dużo, syntetyczny smak i aromat mogą zdominować i w rezultacie zrujnować potrawę.
Nie musisz w ogóle używać soli, jeśli doprawiasz potrawę sosem sojowym. Sos sojowy idealnie zastępuje sól! Osoby preferujące dietę niskosolną mogą użyć Naturalnie warzonego sosu sojowego o obniżonej o 43% zawartości soli.
Na podstawie koloru, smaku i zapachu. Jednak trudno spróbować tego produktu w supermarkecie. Najlepiej przyjrzeć się dokładnie liście składników. Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman zawiera tylko cztery naturalne składniki: soję, pszenicę, wodę i sól. Nie zawiera barwników ani ulepszaczy smaku. I jest naturalnie, a nie chemicznie warzony.
Naturalnie warzony sos sojowy, naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej zawartości soli i bezglutenowy sos sojowy Tamari posiadają europejski certyfikat V-Label.
Nie, nie ma żadnej różnicy. Oba produkty to ten sam Naturalnie warzony sos sojowy. Wlaliśmy go tylko do różnych butelek. Ikoniczna butelka od projektanta to piękny element stołu. Estetyczny dozownik jest wygodny i daje maksymalną kontrolę nalewania. Butelkę tę można też napełnić ponownie i myć w zmywarce.
Chiński sos sojowy jest warzony krócej niż japoński. Wiele chińskich sosów ma wyższą zawartość soli niż ich japońskie odpowiedniki. Co więcej, niektóre chińskie sosy są mieszanymi produktami, czyli połączeniem naturalnie warzonych i chemicznie produkowanych sosów sojowych. Chińskie sosy sojowe często zawierają dodatki.
Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest produkowany zgodnie z trzystuletnią recepturą w ciągu sześciomiesięcznego procesu warzenia. Do produkcji używa się tylko czterech czystych składników, czyli soi, pszenicy, wody i soli. Sos sojowy nie zawiera innych dodatków. Kliknij tutaj, aby przeczytać o różnych etapach procesu produkcji.
Nasz Naturalnie warzony sos sojowy zawiera następujące wartości odżywcze na 100 ml:
Nasz Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli zawiera następujące wartości odżywcze na 100 ml:
Gluten ulega rozkładowi w procesie fermentacji, dlatego zawartość glutenu w produkcie końcowym jest minimalna. Nie możemy jednak zagwarantować, że jest on w pełni bezglutenowy.
Osobom z nietolerancją glutenu polecamy nasz bezglutenowy sos sojowy Tamari.Kikkoman dba o to, aby do naturalnej produkcji sosu były używane tylko składniki wysokiej jakości. Dlatego wszystkie produkty Kikkomana wytworzone w Holandii są produkowane tylko z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Naturalnie warzony sos sojowy do Kikkomana na rynek europejski jest produkowany w Sappemeer (Holandia). Do produkcji Naturalnie warzonego sosu sojowego używane są tylko czyste składniki. Nasiona soi są sprowadzane z Brazylii, Kanady lub USA, pszenica rośnie w Niemczech, a woda i sól pochodzą z Holandii. Nasiona soi z Brazylii są dostarczane tylko przez firmy z certyfikatem ProTerra. Fundacja ProTerra to organizacja non-profit, która ulepsza i promuje zrównoważoną produkcję paszy i pożywienia na wszystkich jej etapach. W
ięcej informacji na temat ProTerra znajduje się pod linkiem https://www.proterrafoundation.org/.