Podziel się na Google+:

Warzywa z balsamicznym dressingiem

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 797 kJ / 190 kcal

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

Sposób przygotowania

Żółtą paprykę i kukurydzę pokroić w kawałki wielkości kęsów. Wszystkie warzywa usmażyć na oliwie i przełożyć do głębszej miski. Do miksera wlać zredukowany ocet balsamiczny i sos sojowy tamari Kikkoman. Na dużych obrotach powoli dolewać oliwę z oliwek. Warzywa polać dresingiem i przybrać świeżymi ziołami. Podawać na gorąco.

Wskazówka: Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy i naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli mogą być stosowa zamiast naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari.