Filety z leszcza w Ponzu

Składniki dla 4 osóbJedna porcja zawiera: 1330 kJ / 318 kcal |
Dodatki:
|
Sposób przygotowania
Czas przygotowania: 15 min. |
Przygotowanie dodatków: fenkuł pokroić na bardzo cienkie paski i odstawić na bok. Marchew obrać i zetrzeć, wszystkie zioła posiekać, a cebulę obrać i drobno pokroić. Oliwę i cytrusowy sos sojowy Ponzu zmieszać w shakerze lub słoiku, dodać zioła i wymieszać. Komosę ryżową wymieszać w misce i odstawić.
Rozgrzać cytrusowy sos sojowy Ponzu na dużej patelni, włożyć do sosu filety z leszcza i dusić na średnim ogniu po ok. 2 minuty z obu stron. Posypać koperkiem i zdjąć z ognia. Przełożyc na talerz, posypać pieprzem, skropić pozostałym sosem ze smażenia i podawać. Jako dodatek do ryby podawać komosę ryżową z ziołami i posiekanym fenkułem.
