Podziel się na Google+:

Carpaccio z halibuta z dressingiem Ponzu

Składniki dla 2 osób

Jedna porcja zawiera: 1444 kJ / 345 kcal

  • 250 g świeżego filetu z halibuta do sushi lub sashimi
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2-3 rzodkiewki
  • 40 g rukoli
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • 6 łyżek Cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Czas przygotowania: 35 min.

Halibuta umyć i osuszyć, pokroić w cieniutkie plastry. Cebulę obrać i poszatkować w cieniutkie piórka, następnie opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć. Umyć rzodkiewki, pomidorki i rukolę. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, pomidorki – w ósemki.

Sos Ponzu wymieszać z oliwą. Na talerzach ułożyć rukolę, a na niej rozłożyć plastry halibuta. Przybrać plastrami cebuli, rzodkiewki i kawałkami pomidorków. Całość skropić dressingiem z Ponzu i oliwy.