Sos sojowy do sushi i sashimi

Sushi jest trendy. Jedzone przy różnych okazjach - jako mała przekąska między posiłkami, szczególny lunch towarzyszący oficjalnym spotkaniom lub jako kompletny posiłek - niewielkie rolki cieszą się wielką popularnością na całym świecie. Czy ty także zaliczasz się do fanów ryb i owoców morza? Jeśli tak, nie ma takiej możliwości, aby w twoim kolejnym menu mogło zabraknąć naturalnie warzonego sosu sojowego do sushi i sashimi.
Ten szczególny specjał, nieco łagodniejszy niż oryginalny naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, świetnie pasuje do dań z surowej ryby. Dzięki łagodnemu, a jednocześnie słonawemu smakowi, nasz sos wspaniale komponuje się z pastą wasabi. Sos sojowy do sushi i sashimi będzie również świetnym dodatkiem, który wzbogaci smak i aromat niejednej sałatki.
Składniki |
---|
sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) (76%), woda, cukier, ekstrakt drożdży, sól. |
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna [kJ/kcal] | 349 / 82 |
Tłuszcz [g] | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] | 0 |
Węglowodany [g] | 8,8 |
w tym cukry [g] | 7,1 |
Białko [g] | 8,2 |
Sól [g] | 13,4 |
Wygraj wspaniałe nagrody w grze Kikkoman Food Pairs!
Jesteś miłośnikiem marki Kikkoman i uwielbiasz sosy sojowe Kikkoman? Dołącz do naszej gry Kikkoman Food Pairs! Znajdź pasujące pary ilustracji i wygraj ekskluzywny pakiet Kikkoman!