Podziel się na Google+:

Sos do Ryżu / Słodki sos sojowy

Nasz sos nadaje wyjątkowy słodki aromat wszystkim potrawom, od mięs i warzyw po zupy i sałatki. Świetnie sprawdza się przy karmelizowaniu warzyw i orzechów. Wystarczy kilka łyżek sosu w roli marynaty, by niedzielna pieczeń zyskała doskonały smak i chrupkość. Sos do Ryżu Kikkoman podkreśli również smak deserów, takich jak czekoladowy mus. Produkujemy go na bazie naszego oryginalnego Naturalnie Warzonego Sosu Sojowego, stworzonego z czterech składników: ziaren soi, pszenicy, wody i soli. Pozostałe starannie dobrane składniki nadają naszemu sosowi do ryżu charakterystyczny słodko-pikantny smak.

Ingredients
Sugar (36%), Soy sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt) (36%), Glucose syrup, Wine (contains sulphur dioxide), Water, Salt, Yeast extract. 
Nutrition information per 100ml
Energy [kJ/kcal] 1101 / 260
Fat [g]   0
   of which saturates [g] 0
Carbohydrate [g] 57
   of which sugars [g]   52
Protein [g]   4.3
Salt [g]    7.1