Podziel się na Google+:

Ponzu Chili

Nowość w Kikkomanie: pierwszy sos, który łączy wszystkie smaki i wrażenia: słony, słodki, kwaśny, ostry, korzenny i owocowy! Wykorzystaj jako dressing lub dip, przyprawę stołową, składnik sosów albo bazę dla własnych, autorskich dipów. Owocowe orzeźwienie i rozgrzewający akcent chili w jednej butelce!

Bazę tego sosu tworzy nasz słynny, naturalnie warzony sos sojowy z dodatkiem cytryny. Wypróbuj sos Kikkoman Ponzu Chili z owocami morza – carpaccio, rybą, ostrygami i krewetkami – a także z grillowanym stekiem, drobiem i warzywami. Po zmieszaniu z olejem sos równie dobrze sprawdzi się jako dressing do sałatki.

Składniki
woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól)(31%), cukier, ocet spirytusowy (14%), zagęszcony sok cytrynowy (3,1%), sól, naturalny aromat cytrynowy, ekstrakt z papryki, ekstrakt drożdżowy.
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  459/ 108 
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 22
  w tym cukry [g]  19 
Białko [g] 3,3
Sól [g]7,1