Podziel się na Google+:

Warzywa na oliwie z wytrawnym dressingiem balsamicznym

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 797 kJ / 190 kcal

  • 6 szt. pomidorki koktajlowe
  • ½ szt. żółta papryka
  • 6 szt. papryczki padron
  • 6 szt. młode kolby kukurydzy

Na dressing balsamiczny:

Sposób przygotowania

Pokrój żółtą paprykę i kukurydzę na kawałki o wielkości kęsa. Smaż wszystkie warzywa na oliwie z oliwek, następnie przełóż do głębszego talerza.

Wlej Kikkoman Naturalnie Warzony Bezglutenowy Sos Sojowy Tamari i zredukowany ocet balsamiczny do shakera, wymieszaj, potem powoli dodawaj oliwę z oliwek.

Skrop warzywa dressingiem, przybierz świeżymi ziołami wedle uznania i podawaj na gorąco.

Alergeny: soja, dwutlenek siarki