Podziel się na Google+:

Szaszłyki teriyaki

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 668 kJ / 160 kcal

Na szaszłyki z krewetek:

Na szaszłyki z wołowiny:

Na szaszłyki z przegrzebków:

Sposób przygotowania

Natnij każdą z krewetek wzdłuż, otwórz i usuń czarne żyłki. Nabijaj krewetki wzdłuż na patyczki do szaszłyków i grilluj. Na sam koniec nanieś pędzlem Kikkoman Glazurę Teriyaki.

Odetnij twarde końce szparagów, resztę obierz i ugotuj, a następnie pokrój na kawałki o długości 4 cm. Rostbef pokrój w plastry ok. 15 gram, owiń folią i rozbij tłuczkiem do mięsa.

Owiń kawałki szparagów plastrami mięsa i nabijaj na patyczki do szaszłyków. Piecz na grillu, na koniec nanieś pędzlem Kikkoman Glazurę Teriyaki.

Pokrój cukinię w podłużne, cienkie plastry (użyj obieraczki). Każdy przegrzebek owiń plastrem cukinii i nabij na patyczki do szaszłyków. Smaż szaszłyki na patelni z obu stron, na koniec nanieś pędzlem Kikkoman Glazurę Teriyaki. 

Wskazówka: Zamiast Kikkoman Glazury Teriyaki możesz również użyć Kikkoman Teriyaki Sos do BBQ z Miodem, Kikkoman Teriyaki Sos z Prażonym Czosnkiem lub Kikkoman Teriyaki Sos z Prażonym Sezamem.

Alergeny: skorupiaki, mięczaki, soja, pszenica, dwutlenek siarki