Podziel się na Google+:

Soczysta Wołowina w Słodkim Sosem Sojowym

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 222 kJ / 53 kcal

Sposób przygotowania

Pokrój wołowinę w kawałki o boku 4-5 cm. Rozgrzej olej na patelni i lekko podsmaż mięso z obu stron, aż będzie średnio wysmażone, następnie owiń w folię aluminiową i odłóż. 

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i smaż na gorącym oleju, aż będzie chrupiący. Drobno posiekaj szczypiorek.  

Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i rozłóż je na talerzu, Kikkoman Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli zmieszanej z odrobiną miodu (1: 1) i służył jako dressing. Udekoruj czosnkowymi frytkami i szczypiorkiem.

Alergeny: soja, pszenica, dwutlenek siarki