Podziel się na Google+:

Młode ziemniaki na maśle z dressingiem czosnkowo-pieprzowym

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 375 kJ / 90 kcal

  • 200 g młode ziemniaki
  • 30 g suszone pomidory
  • 15 g masło
  • 3-4 gałązki Pietruszka
  • 50 ml Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli
  • 2 ząbki Czosnek
  • Czarny pieprz (grubo zmielony)

Sposób przygotowania

Namocz suszone pomidory w letniej wodzie, by je zmiękczyć, następnie wyjmij z wody i odciśnij jej nadmiar. Gotuj ziemniaki, aż będą prawie gotowe (powinno dać się je przebić widelcem). Wymieszaj Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli ze startym czosnkiem i czarnym pieprzem.

Przekrój ugotowane ziemniaki na pół i smaż na maśle, dodaj odciśnięte pomidory, mieszaj. Wyłóż na talerz, polej czosnkowo-pieprzowym dressingiem i przybierz świeżą natką pietruszki. Podawaj na ciepło.

Wskazówka: W wersji bezglutenowej użyj naszego Kikkoman Naturalnie Warzonego Bezglutenowego Sosu Sojowego Tamari.

Alergeny: mleko, soja, pszenica