Podziel się na Google+:

Grzyby Pieczone W Folii Z Masłem I Winem

Składniki dla 4 osób

 

 

Sposób przygotowania

Oczyść grzyby, usuń korzonki z shiitake. Ponacinaj kapelusze shiitake na krzyż, większe shiitake i eringi przekrój na pół, enoki, shimeji i boczniaki zostaw bez zmian.

Wyłóż blaszkę folią aluminiową i papierem do pieczenia. Posmaruj papier masłem i ułóż na nim grzyby. Skrop białym winem, oprósz solą i pieprzem i resztą masła. Włóż plaster cytryny między grzyby i zawiń szczelnie folię i papier nad grzybami. Zrób kilka małych otworów w folii wykałaczką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C. 

Skrop upieczone grzyby sokiem z cytryny i Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym o obniżonej zawartości soli, posyp wiórkami masła i podawaj natychmiast.