Podziel się na Google+:

Carpaccio z białej ryby z cytrusowym dressingiem

Składniki dla 4 osób

Jedna porcja zawiera: 679 kJ / 162 kcal

  • 250 g Biała ryba (świeży okoń morski lub inny rodzaj odpowiedni do jedzenia na surowo)
  • 50 g Cebula
  • 2 szt. Rzodkiewka
  • 4 szt. Pomidorki koktajlowe
  • 60 ml Kikkoman Ponzu Cytrusowy Sos Sojowy
  • 30 ml Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Zmieszaj w shakerze Kikkoman Ponzu Cytrusowy Sos Sojowy z oliwą z oliwek. Rybę pokrój na cienkie plasterki. Przepołów cebulę, cienko posiekaj i dobrze opłucz w wodzie. Rozłóż plasterki ryby na talerzu, udekoruj posiekaną cebulą, plasterkami rzodkiewki i połówkami pomidorków koktajlowych, na koniec skrop dressingiem.

Wskazówka: Zamiast surowej ryby możesz wykorzystać ugotowaną i cienko pokrojoną ośmiornicę.