Podziel się na Google+:

Sos Yakisoba

Yakisoba to popularne japońskie danie z makaronem. Choć jest to typowy street food, to równie często pojawia się na stole jako pyszne domowe jedzenie. Sos Kikkoman Yakisoba wyróżnia harmonijne połączenie dwóch smaków: słodkiego i kwaśnego. Bazą sosu jest oczywiście naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman.

Jak przygotować autentyczne danie Yakisoba? Wystarczy podsmażyć na patelni lub w woku makaron razem z warzywami i mięsem według własnego wyboru. Następnie dodać sos Yakisoba i kontynuować smażenie jeszcze przez krótką chwilę. Wyrazisty sos idealnie nadaje się do wszelkiego typu dań przyrządzanych na patelni lub w woku.

  • Butelka PET 975 ml do bezpośredniego użytku w kuchni.
Składniki
woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, ocet spirytusowy, sól, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), syrop karmelizowanego cukru, hydrolizowane białko sojowe, skrobia modyfikowana, koncentrat pomidorowy, przyprawy, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok marchwiowy, zagęszczony sok pomarańczowy, barwnik: karmel, cebula w prozku, ekstrakt drożdżowy, imbir w proszku, czosnek w prozsku, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  675/ 160
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]34
  w tym cukry [g]  34
Białko [g]1,8
Sól [g]9,5