Podziel się na Google+:

Sos Tonkatsu

Tonkatsu, czyli sznycel wieprzowy po japońsku, to bardzo popularne danie w kraju kwitnącej wiśni. Do kotleta podaje się dip w postaci gęstego, słodkiego sosu o owocowo-warzywnym smaku. Sos Kikkoman Tonkatsu sprawi, że w Twojej kuchni pojawi się zupełnie nowy i jedyny w swoim rodzaju japoński smak.

Sos Kikkoman Tonkatsu ma wszechstronne zastosowanie jako dip. Nadaje się do wszelkiego rodzaju przekąsek i dań typu finger food, a szczególnie dobrze pasuje do pikantnych potraw z mięsa. Wypróbuj go do sznycla, steka, smażonego kurczaka albo ryb i owoców morza z frytury lub smażonych w panierce. Owocowo-warzywna słodycz sosu świetnie podkreśli smak wytrawnych dań i urozmaici tradycyjne i niekiedy monotonne smaki smażonych potraw. 

  • Butelka PET 975 ml do bezpośredniego użytku w kuchni.
Składniki
woda, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet spirytusowy, sól, koncentrat pomidorowy (3%), cukier, skrobia modyfikowana, syrop karmelizowanego cukru, przecier jabłkowy (1,1%), zagęszczony sok marchwiowy (0,5%), melasa, przyprawy, cebula w prozku (0,1%), czosnek w proszku (0,04%).
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  523/ 123
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]28
  w tym cukry [g]  25
Białko [g]0,7
Sól [g]6,7