Podziel się na Google+:

Sos do Sushi

Klasyczny słodko-słony japoński sos do finalnego akcentu i dekoracyjnych esów-floresów – doskonały nie tylko do sushi ale także do przekąsek, przystawek i sałatek. Wielu kojarzyć się będzie z węgorzem w stylu kabayaki, ale ten gęsty ciemny sos sprawdzi się w połączeniu z wieloma innymi rybami i rodzajami mięs, zwłaszcza w roli glazury pod koniec smażenia, grillowania lub pieczenia. Wystarczy jedno pociągnięcie pędzlem, żeby nadać składnikom ciemnego lśniącego połysku. Dzięki gęstej konstystencji doskonały również jako element sosów i dipów lub gotowy dip lub sos do kanapek, burgerów i tortilli.    

  • Dostępny w litrowej butelce PET do użytku w kuchni.
Składniki
cukier, woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), syrop karmelizowanego cukru, skrobia modyfikowana, melasy, sól, alkohol etylowy, zwmacniacze smaku ( glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  1149/ 271
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]61
  w tym cukry [g]  52
Białko [g]2,4
Sól [g]6,1