Podziel się na Google+:

Sos do sushi i UNAGI

Klasyczny słodko-słony japoński sos do finalnego akcentu i dekoracyjnych esów-floresów – doskonały nie tylko do sushi ale także do przekąsek, przystawek i sałatek. Wielu kojarzyć się będzie z węgorzem w stylu kabayaki, ale ten gęsty ciemny sos sprawdzi się w połączeniu z wieloma innymi rybami i rodzajami mięs, zwłaszcza w roli glazury pod koniec smażenia, grillowania lub pieczenia. Wystarczy jedno pociągnięcie pędzlem, żeby nadać składnikom ciemnego lśniącego połysku. Dzięki gęstej konstystencji doskonały również jako element sosów i dipów lub gotowy dip lub sos do kanapek, burgerów i tortilli.

  • Butelka PET 975 ml do bezpośredniego użytku w kuchni.
Składniki
cukier, woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), skrobia modyfikowana, syrop karmelizowanego cukru, sól, alkohol etylowy, melasa, ekstrakt drożdżowy, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  1089 / 256
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]59
  w tym cukry [g]  53
Białko [g]2,8
Sól [g]5,8