Podziel się na Google+:

Jajko z sosem sojowym

Wiosenne lub wielkanocne menu, wzbogacone naszym naturalnie warzonym sosem sojowym, dostarczy Twoim gościom wyjątkowych doznań o smaku umami. A to właśnie dlatego, że nasz oryginał doskonale nadaje się do potraw z jajkami – sprawdź go!

Naturalnie warzony sos sojowy

Produkt miesiąca: Sos Poke

Sos do Poke Kikkoman bazuje na naszym naturalnie warzonym sosie sojowym z dodatkiem oleju z prażonego sezamu, odrobiną soku z cytryny i pikantnego chili. Ta jedyna w swoim rodzaju przyprawa jest doskonale zbalansowana i idealnie nadaje się do zaprawienia składników w takich potrawach jak np. Poke lub Buddha Bowl ale i w egzotycznych sałatkach ze świeżymi składnikami.

Sos Poke

Desery z sosem sojowym

Sos sojowy to idealne uzupełnienie słodkiego deseru. Oczaruj swoich gości wyjątkową kombinacją smaków: już kilka kropli naszego naturalnie warzonego sosu sojowego wystarczy, aby wyraźnie pogłębić smak czekolady i karmelu.

więcej

Produkt miesiąca: naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari

Wyjść naprzeciw potrzebom gości z nietolerancją glutenu i jednocześnie przygotować smakowite potrawy – umożliwi Ci to nasz naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari.

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

Idealne wsparcie przy ograniczeniu soli w każdej kuchni i w codziennej diecie. Dzięki doskonałej jakości i wysokiej zawartości umami nasz sos ze zmniejszoną ilością soli zapewnia tę samą głębię umami, co nasz klasyk.

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

Naturalnie warzony sos sojowy

Naturalnie warzony sos sojowy pasuje nie tylko do dań kuchni japońskiej lub azjatyckiej. Potrawy z mięsa lub ryb, makarony, sałatki lub zupy – ta niezwykła przyprawa nadaje się doskonale do dań z całego świata.

Naturalnie warzony sos sojowy

Japońskie tapas: JAPAS

Nie tylko Hiszpanie oferują duży wybór małych przekąsek czyli popularne na całym świecie tapas. W japońskiej kulturze podawanie jedzenia w małych porcjach i miseczkach jest również bardzo popularne. Zapraszamy do zapoznania się z pomysłami naszego szefa kuchni, jak zachwycić gości pysznymi japas – japońskimi tapas.

więcej

Sos sezamowy

Aromatyczne, kremowe sosy z prażonym sezamem są bardzo popularne w Japonii. Nasz sos sezamowy Kikkoman sprawia, że sałatki, tofu, makarony, gotowane na parze warzywa i wiele innych potraw smakuje po prostu wybornie!

Sos sezamowy

100% Japonii

Od stuleci japońska kultura kulinarna celebruje sztukę przyrządzania małych dań, których finezyjny i kunsztowny sposób podania nie ma sobie równych. Japońskie tapas nazywamy „japas”.

więcey

Ponzu Cytrusowy Sos Sojowy

Ponzu – sos sojowy z soczystą cytryną – można wykorzystać w potrawach wszelkiego rodzaju. Carpaccio, grillowanemu steakowi, rybie oraz owocom morza nada aromatyczny, świeży smak, a to tylko kilka przykładów...

więcej...