
Wykaż się kreatywnością dzięki naszym nowym wariacjom wokół sushi!
Rolki sushi są magiczne: pozwalają nam eksperymentować z tak wieloma pysznymi połączeniami – możliwości są nieskończone: wegetariańskie, z owocami morza, słodkie, pikantne lub wytrawne. Przedstawiamy nasze najnowsze, szybkie i proste wariacje na temat sushi. Rzecz jasna przyprawione i wzbogacone naszymi sosami Kikkoman. Delikatesy sushi w najlepszym wydaniu – to łatwiejsze niż myślisz!

Nie wegetuj, żyj!
Kto powiedział, że jedzenie wegetariańskie musi być nudne? Jest tyle soczystych i smacznych warzyw, które – gdy je połączyć – tworzą najbardziej zachwycające doznania smakowe, dostarczając przy okazji organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które sprawiają, że świetnie funkcjonujemy. Wypróbuj różne połączenia, zwiń je w maki i spraw sobie, swoim przyjaciołom i rodzinie najfajniejsze warzywne danie w dziejach!
Możliwe połączenia w wegetariańskich maki:
- Przepysznie odżywcze: zielona fasolka i marchewka
- Soczyście owocowe: jabłko i burak
- Słodka niespodzianka: jabłko i persymona
- Pikantny smakołyk: seler naciowy z imbirem
- Chrupiące i kremowe: awokado i kosteczki jabłka
Magiczny sezam
Wszyscy wiemy, jak smaczne jest sushi doprawione naszym naturalnie warzonym sosem sojowym. I tutaj mamy świetną podpowiedź: przed zrolowaniem wybranych składników w gotowe maki spryskaj ryż i wybrane dodatki odrobiną sosu sezamowego. Możesz również wymieszać masło orzechowe, wodę, olej sezamowy i nasz naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman. Wystarczy kilka kropli, aby diametralnie zmienić smak!

Pychotka z rybą
Sushi z rybą zawsze pozostanie klasycznym, przepysznym daniem. Ale może warto do przepisu na sushi uramaki dodać smażone paluszki rybne? Połączenie chrupiącej panierki na zewnątrz z miękką rybą w środku sprawia, że Twoje sushi zyska niepodziewanie smaczną nutę.
Inne niespodziewane połączenia, zapewniające rozkosz dla podniebienia:
- Gładkie uramaki: łosoś wędzony i awokado
- Świeże gunkan maki: krewetka i ogórek
- Wytrawne maki: sardynki i bazylia
- Chrupiące uramaki: paluszki rybne z majonezem
Bajeczny jajeczny pomysł
Wszyscy znamy i kochamy solone omlety — ale może spróbuj do jaj dodać cukier? Nie, to nie żart. To tradycyjny japoński sposób przygotowywania omletów Tamago do sushi. Osłodź więc swoje danie sushi z pomocą naszego przepisu na Tamago!