Wykaż się kreatywnością dzięki naszym nowym wariacjom wokół sushi!

Rolki sushi są magiczne: pozwalają nam eksperymentować z tak wieloma pysznymi połączeniami – możliwości są nieskończone: wegetariańskie, z owocami morza, słodkie, pikantne lub wytrawne. Przedstawiamy nasze najnowsze, szybkie i proste wariacje na temat sushi. Rzecz jasna przyprawione i wzbogacone naszymi sosami Kikkoman. Delikatesy sushi w najlepszym wydaniu – to łatwiejsze niż myślisz!

Nie wegetuj, żyj!

Kto powiedział, że jedzenie wegetariańskie musi być nudne? Jest tyle soczystych i smacznych warzyw, które – gdy je połączyć – tworzą najbardziej zachwycające doznania smakowe, dostarczając przy okazji organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które sprawiają, że świetnie funkcjonujemy. Wypróbuj różne połączenia, zwiń je w maki i spraw sobie, swoim przyjaciołom i rodzinie najfajniejsze warzywne danie w dziejach!  

Możliwe połączenia w wegetariańskich maki:

Magiczny sezam

Wszyscy wiemy, jak smaczne jest sushi doprawione naszym naturalnie warzonym sosem sojowym. I tutaj mamy świetną podpowiedź: przed zrolowaniem wybranych składników w gotowe maki spryskaj ryż i wybrane dodatki odrobiną sosu sezamowego. Możesz również wymieszać masło orzechowe, wodę, olej sezamowy i nasz naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman. Wystarczy kilka kropli, aby diametralnie zmienić smak!

Pychotka z rybą

Sushi z rybą zawsze pozostanie klasycznym, przepysznym daniem. Ale może warto do przepisu na sushi uramaki dodać smażone paluszki rybne? Połączenie chrupiącej panierki na zewnątrz z miękką rybą w środku sprawia, że Twoje sushi zyska niepodziewanie smaczną nutę.

Inne niespodziewane połączenia, zapewniające rozkosz dla podniebienia:

Bajeczny jajeczny pomysł

Wszyscy znamy i kochamy solone omlety — ale może spróbuj do jaj dodać cukier? Nie, to nie żart. To tradycyjny japoński sposób przygotowywania omletów Tamago do sushi. Osłodź więc swoje danie sushi z pomocą naszego przepisu na Tamago!