PRZEPISY NA JEDNĄ BLACHĘ – Doskonałe i proste w przygotowaniu przepisy na dania z piekarnika lub grilla z sosem sojowym Kikkoman!

PRZEPISY NA JEDNĄ BLACHĘ

Doskonałe i proste w przygotowaniu przepisy na dania z piekarnika lub grilla z sosem sojowym Kikkoman!

Sos sojowy świetnie wypada w duecie z potrawami mięsnymi - szczególnie naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, który podkreśla i udoskonala smak mięsa. Sekretem pysznych efektów jest tutaj marynata. To ona sprawia, że mięso jest delikatne, soczyste i aromatyczne.

Dlaczego tak się dzieje? Marynowanie pozwala aromatom sosu wniknąć głęboko w mięso i nadać mu smak. To proste! Marynata nie tylko intensyfikuje i dopełnia naturalny smak mięsa, ryb lub warzyw, lecz także wzbogaca go dzięki jednej ze swoich specjalnych nut: od miodu po pomarańczę i od moreli po oliwkę.

Kikkoman przygotował nową porcję przepisów na dania z piekarnika lub grilla. Można je przygotować na jednej żaroodpornej tacy lub blasze bez żadnych innych przyborów. Wypróbuj je… i pokochaj! Mamy nawet specjalne filmiki, które pomogą ci osiągnąć perfekcyjne efekty.

Nasze rekomendacje dla smakoszy

Udka z kurczaka w pikantnym sosie miodowym z młodymi ziemniakami

Ten czarujący przepis łączy w sobie smaki sosu sojowego, miodu, octu balsamicznego i imbiru z pieczonymi w piekarniku lub na grillu pałeczkami z kurczaka. Będzie świetnie smakować z młodymi ziemniakami, pomidorami i fasolą na boku. Sprawdź przepis i film, aby zobaczyć, jak przygotować przepis:

Dla miłośników owocowych smaków

Kotlety wieprzowe w owocowym sosie sojowym

Odkryj kotleciki wieprzowe, które zyskują niesamowity smak dzięki marynowaniu w dżemie morelowym i sosie sojowym przed umieszczeniem w piekarniku lub na grillu. Prawdziwy raj dla podniebienia stworzysz, podając je z domowym puree ziemniaczanym.

Letni grill w japońskim stylu

Pieczona wołowina Yakiniku na opiekanej bagietce

Oto przepis na danie z grilla lub piekarnika, które wprowadzi autentyczny japoński akcent na twój stół. Prawdziwie delikatny i wyrafinowany smak wołowiny Yakiniku uzyskasz dzięki sosowi sojowemu i marynacie z czerwonego wina. Jeszcze tylko rukola i bagietka, i już mięsny specjał na każdą okazję gotowy!

Coś dla fanów łososia

Łosoś w pomarańczach z kremowym sosem grzybowym

Jeśli przepadasz za łososiem, ten przepis jest dla ciebie. Marynując rybę sprawisz, że będzie ona dwa razy pyszniejsza. My postawiliśmy na marynatę pomarańczowo-sojową, aby nadać wyjątkową nutę smakową łososiowi, zanim trafi do piekarnika lub grilla. Podany z lekko gorzką cykorią i pysznym kremowym sosem grzybowym, będzie smakować wprost niesamowicie.

Prawdziwa uczta dla wielbicieli warzyw

Kolorowe warzywa z dipem sojowo-oliwkowym

Nie zawsze musisz grillować mięso lub ryby. Warzywa są zdrową i pyszną alternatywą dla wegetarian i fleksitarian, a dip z oliwek i sosu sojowego idealnie do nich pasuje. To szybkie danie, które można podawać jako dodatek do dania głównego lub przystawkę między potrawami.