Poznaj doskonałe letnie przepisy na dania z grilla, marynaty i przystawki

Sezon na grilla właśnie się zaczął!

Poznaj doskonałe letnie przepisy na dania z grilla, marynaty i przystawki

Wszystko, czego potrzebujesz, aby wyprawić wspaniałą ucztę z grillem w roli głównej, to piękna pogoda, grill w ogrodzie lub na balkonie i kilka sprawdzonych przepisów. Kiedy mowa o grillu, możesz uwolnić swoją kreatywność i wybierać spośród mięsa, ryb, warzyw i sałatek, dipów i sals. W zasadzie możesz wrzucić na grilla cokolwiek, na co macie ochotę ty i twoi domownicy, i otrzymać w ten sposób mnóstwo grillowanych pyszności w różnych rozmiarach i kształtach. Wszystko się sprawdzi, kiedy organizujemy doskonałego letniego grilla!

Marynowanie dla początkujących i dla mistrzów

Jeśli wydaje ci się, że marynowanie to zadanie dla mistrzów grilla, czeka cię niespodzianka! Marynowanie jest bardzo proste, kiedy wiesz, jak to robić. Jeśli cenisz sobie szybkość i prostotę, wybierz jedną z gotowych marynat, na przykład sosy Teriyaki od Kikkomana. Możesz wybierać między marynatami o smaku miodu, pieczonego czosnku lub prażonego sezamu. Jest nawet wersja bezglutenowa! Sosów od Kikkomana możesz również użyć w roli składników, przygotowując pyszną domową marynatę do grillowania. Ich zaletą jest to, że dodają intensywnego smaku i wzbogacają konsystencję marynaty. Kiedy marynujesz mięso, ryby lub warzywa, marynata wnika głęboko, nadając im smak oraz delikatność.

Dania mięsne, rybne i wegetariańskie

Mięso i ryby to tradycyjne potrawy z grilla. Końcowy rezultat grillowania jest zawsze o niebo lepszy, jeśli przed wrzuceniem na ruszt będziemy marynować składniki przez kilka godzin. Skorzystaj z naszej gotowej Marynaty Teriyaki, naszego Naturalnie warzonego sosu sojowego od Kikkomana lub jednego z naszych specjalnych sosów, takich jak Cytrusowy sos sojowy Ponzu lub Ponzu Orange. Odkryj nasze najnowsze sprawdzone przepisy na grilla tutaj:

Więcej przepisów na mięso, ryby i warzywa z grilla.

Sałatki i dipy do potraw z grilla i ucztowania na świeżym powietrzu

Soczyste steki, delikatne filety rybne i pikantne grillowane warzywa to potrawy z grilla, które wszyscy uwielbiają. Ważne jednak, aby nie zapomnieć o dodatkach, takich jak sałatki i dipy - dzięki nim potrawy z grilla będą jeszcze pyszniejsze! Makaron, kuskus, feta, ser kozi, ser halloumi i ananas to świetne składniki na przystawki, sałatki i dipy, które podkreślą smak pikantnego grillowanego mięsa i ryb. Nasze uniwersalne i wszechstronne sosy teriyaki idealnie sprawdzą się jako przyprawa. Również inne sosy od Kikkomana doskonale nadają się do potraw z grilla. Sprawdź nasze przepisy i zainspiruj się!

Czy jesteś zainteresowany innymi dodatkami, sałatkami i sosami na sezon grillowy? Znajdziesz je tutaj.

Czy wiesz, że...?

Kiedy marynujesz mięso, ryby lub warzywa, marynata wnika głęboko, nadając im smak oraz delikatność.