Sos sojowy do sałatki? Jasne, że tak! Sprawdź, jak to działa i odkryj, które sosy Kikkoman występują w smakowitych duetach z chrupiącymi, zielonymi liśćmi!
Wszyscy kochają ramen! Jest tyle pysznych wersji tego dania, że każdy ma swoją ulubioną. Dowiedz się, jak i dlaczego ramen podbił świat, a potem zainspiruj się naszymi przepisami!
Jesteście ciekawi, jak wyglądają tradycyjne śniadania w innych krajach? Kikkoman zaprasza na poranną rundkę po Europie, podczas której poznamy śniadaniowe zwyczaje naszych sąsiadów!
Jakie właściwie dania oferuje kuchnia Tex-Mex i czym różnią się one od dań kuchni meksykańskiej? Zaglądamy za kulisy!
Sardynki i bazylia? Jabłko i burak? Paluszki rybne? Dlaczego nie! Kikkoman inspiruje Cię prostymi i pełnymi aromatu połączeniami sushi.
Co jest kluczem do niezwykłych dań stir-fry z woka? Wiecznie żywa kulinarna trójca: prosto, łatwo i szybko. Najlepsze przepisy stir-fry oparte są na tym idealnym trójkącie smakowym.
Marzy Ci się grillowa uczta wypełniona potrawami z różnych zakątków świata? Zaproś produkty marki Kikkoman do stołu, rozpal ogień i zanurz się w lekturze naszych przepisów na dania z grilla!
Kikkoman Panko to nowy uniwersalny składnik w twojej kuchni. Wyczarowuje pyszną, chrupiącą panierkę na wszelkiego rodzaju potrawach.
Desery z sosem sojowym są niezwykle popularne w Japonii. Używa się go nawet do robienia lodów, dzięki czemu można uzyskać smak podobny do karmelu.
Wiesz, że sos sojowy świetnie pasuje również do dań z jajek? W japońskiej kuchni jest mnóstwo potraw, w których jajka są głównym lub drugoplanowym składnikiem.
Szparagi smakują świetnie nie tylko tradycyjnie przyrządzone z sosem holenderskim, ale tworzą też przepyszny duet z sosem sojowym. Zebraliśmy dla Ciebie porady, od zakupu po sposób podania.
Każdego roku Sakura Zensen, czyli „front kwitnienia wiśni”, pokrywa Japonię kobiercem białych i różowych płatków. Dowiedz się więcej o porze kwitnienia wiśni.
Na imprezie temaki wszystkie produkty zostają ułożone na stole, a goście mogą po prostu wybrać, na co mają ochotę, zawinąć składniki we wrapa i cieszyć się jego smakiem.
Odkryj niesamowitą różnorodność pikantnych japońskich pierożków gyoza - smażonych na patelni, w głębokim tłuszczu lub gotowanych na parze.
Sos sojowy od Kikkomana nadaje wszystkim bożonarodzeniowym potrawom szczególnego charakteru UMAMI – dowiedz się, w jaki sposób!
Święta Bożego Narodzenia to zdecydowanie ten czas w roku, kiedy najmniej przejmujemy się kaloriami i zdrowym jedzeniem.
Torty sushi są proste do zrobienia i fantastycznie smakują. Nie musisz być doświadczonym kucharzem, aby przygotować to wyjątkowe, efektowne danie, które zaskoczy i zachwyci rodzinę oraz gości!
31 grudnia i 1 stycznia to dni, kiedy w Japonii odbywa się ważny festiwal o unikalnych tradycjach. Jedną z nich jest osechi-ryōri, obejmująca delektowanie się tradycyjnymi przysmakami.
Składniki japońskiego shabu-shabu to cienko pokrojona wołowina, chińska kapusta, marchewka, grzyby i inne warzywa.
Ugotowanie tradycyjnego fondue w stylu shabu-shabu jest całkiem łatwe. Kikkoman znalazł trzy fantastyczne przepisy na to klasyczne europejskie danie ze szczyptą japońskiego smaku.
Walentynki obchodzimy 14 lutego – to idealna okazja, aby sprawić swojej drugiej połówce niespodziankę, przygotowując kolację przy świecach. Z myślą o tej okazji, Kikkoman skomponował trzy menu.
Kikkoman stworzył wyjątkową kolekcję przepisów na dipy, które sprawią, że twoi świąteczni goście będą dopominać się o dokładkę! Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego bogate w umami.
Tradycyjna kuchnia japońska nazywana jest washoku. Ścisle związana z kulturą i filozofią swojego kraju, została wpisana na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO.
Co wiesz o makaronie? Słyszałeś kiedyś o makaronach SOBA, UDON czy RAMEN? Wiesz co to SHIRATAKI? Przeczytaj i dowiedz się więcej!