Podziel się na Google+:

Naturalnie warzony sos sojowy

Nasz klasyk – naturalnie warzony sos sojowy – to przyprawa, którą wzbogacimy  smak każdego dania zarówno w trakcie gotowania, jak i na talerzu. Zawsze idealnie podkreśli smak i to nie tylko w specjałach kuchni azjatyckiej. Możesz użyć go do przyrządzenia każdej ulubionej potrawy, bo doskonale sprawdzi się jako dodatek do wszystkiego: włoskiego makaronu, amerykańskiego burgera, sałatki, a nawet deseru.

Sos powstaje w procesie warzenia według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren soi i pszenicy, wody i soli. Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest przejrzysty, ciemnobursztynowy brąz i głęboki, niepowtarzalny aromat.

Składniki
woda, ziarno soi, pszenica, sól.
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  325 / 77
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]3,2
  w tym cukry [g]  0,6
Białko [g]10
Sól [g]16,9