Podziel się na Google+:

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

Chcesz używać mniej soli? Jeśli tak, mamy coś dla Ciebie - nasz naturalnie warzony sos sojowy w wariancie o obniżonej zawartości soli to z pewnością trafiony wybór! W specjalnym procesie z sosu usuwana jest prawie połowa zawartej w nim soli. Jest to więc optymalne rozwiązanie dla każdego, kto przykłada znaczenie do diety ubogiej w sól. Naturalnie warzony sos sojowy o 43% niższej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: oczywiście w dalszym ciągu wyczuwalna jest jedyna w swoim rodzaju pełnia aromatu. Dzięki temu, ze względu na swój uniwersalizm, sos ten sprawdza się równie dobrze jak nasz klasyk. Przyprawę najlepiej dodawać pod koniec przygotowywania do sosów, zup, potraw warzywnych lub dań przyrządzanych na patelni, nadając im w ten sposób „ostatni szlif”.

Składniki
woda, ziarno soi, pszenica, sól, ocet spirytusowy, alkohol, cukier. 
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  450 / 107 
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 6,9  
  w tym cukry [g]  3,9  
Białko [g] 9,7 
Sól [g] 9,1