Podziel się na Google+:

Sos sojowy do sushi i sashimi

Sushi jest trendy. Jedzone przy różnych okazjach - jako mała przekąska między posiłkami, szczególny lunch towarzyszący oficjalnym spotkaniom lub jako kompletny posiłek - niewielkie rolki cieszą się wielką popularnością na całym świecie. Czy ty także zaliczasz się do fanów ryb i owoców morza? Jeśli tak, nie ma takiej możliwości, aby w twoim kolejnym menu mogło zabraknąć naturalnie warzonego sosu sojowego do sushi i sashimi.

Ten szczególny specjał, nieco łagodniejszy niż oryginalny naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman, świetnie pasuje do dań z surowej ryby. Dzięki łagodnemu, a jednocześnie słonawemu smakowi, nasz sos wspaniale komponuje się z pastą wasabi. Sos sojowy do sushi i sashimi będzie również świetnym dodatkiem, który wzbogaci smak i aromat niejednej sałatki.

Składniki
sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) (76%), woda, cukier, ekstrakt drożdży, sól. 
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  349 / 82 
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]8,8
  w tym cukry [g]  7,1  
Białko [g]8,2  
Sól [g] 13,4