Podziel się na Google+:

Sos do potraw z woka

Wokuj z Kikkoman! Gotowanie, smażenie, gotowanie na parze, duszenie, a nawet frytowanie mięsa, ryb czy jarzyn w okrągłej azjatyckiej patelni to żaden problem! Nasz aromatyczny słodki sos do potraw z woka to właściwy towarzysz smakowitych potraw, które przygotowuje się szybko i w sposób pozwalający zachować większość witamin i mikroelementów.

Nasza rada, jeśli wszystko ma iść szybko i sprawnie:

Pokrój świeże sezonowe warzywa, na przykład paprykę, marchewkę, pieczarki, cukinię lub różne gatunki kapusty, na kawałki o wielkości nadającej się w sam raz do jedzenia i podsmaż je przez chwilę na patelni. Polej sosem do potraw z woka i voilà - chrupiące warzywa gotowe!

Jarzyny można podawać z ryżem lub pokrojonym w paski kurczakiem - jak kto woli. Dodanie w zależności od indywidualnych preferencji odrobiny chili, imbiru, trawy cytrynowej, kilku orzeszków ziemnych lub mleczka kokosowego podkreśli orientalny charakter potrawy, potęgując kulinarne doznania.

Składniki

sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), cukier, woda, wino (zawiera dwutlenek siarki), sól, ekstrakt drożdży.

Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  726 / 171
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 34
  w tym cukry [g]  34
Białko [g] 4,4
Sól [g] 10,2