Podziel się na Google+:

Naturalnie warzony słodki sos sojowy

Nasz naturalnie warzony słodki sos sojowy nadaje potrawom lekko pikantnej słodyczy i idealnie pasuje do mięs, warzyw, zup i sałatek. Z dodatkiem sosu warzywa i orzechy świetnie się karmelizują, a niedzielna pieczeń - dzięki słodkiej przyprawie - nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nasz słodki sos uszlachetni nawet desery, na przykład mus czekoladowy. Szczególnie polecamy go do pikantnych dań i egzotycznych potraw. Stanowi idealny ekwiwalent cukru.

Bazę tego sosu tworzy nasz klasyk - naturalnie warzony sos sojowy, produkowany z czterech czystych składników: soi, pszenicy, wody i soli. Dzięki innym, starannie dobranym składnikom słodki sos sojowy Kikkoman nabiera niepowtarzalnego słodko-pikantnego smaku.

Składniki
woda, cukier, ziarno soi, pszenica, sól, ocet spirytusowy. 
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  581 / 137 
Tłuszcz [g] 0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 21 
  w tym cukry [g]  20 
Białko [g] 8,3 
Sól [g] 15,7