Podziel się na Google+:

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy tamari

Ciesz się doskonałym smakiem naszego sosu sojowego Tamari, nawet jeśli nie tolerujesz glutenu

Gluten występuje w większości zbóż – także w pszenicy, której używamy do naturalnego warzenia naszego sosu sojowego. Ale teraz fani sosu sojowego, którzy nie tolerują glutenu, nie muszą już rezygnować z naszego sosu. Specjalnie dla nich stworzyliśmy bezglutenowy naturalnie warzony sos sojowy Tamari, dostępny w naszej ofercie. Proces warzenia, tak jak w przypadku naszego klasycznego sosu sojowego, jest całkowicie naturalny.  Pod względem smaku i wszechstronności zastosowania sos ten również w niczym nie ustępuje oryginałowi.

Jeden sos do wszystkiego

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari z powodzeniem zastąpi nasz klasyczny naturalnie warzony sos sojowy w każdej potrawie. Ze względu na jego doskonały aromat Tamari cieszy się powodzeniem także wśród użytkowników bez alergii na gluten. Nie ma potrzeby korzystać z dwóch sosów, skoro jeden spełnia idealnie wszystkie funkcje. 

Uwaga!

Nasz bezglutenowy sos sojowy Tamari powstaje teraz według nowej receptury, dzięki której nie tylko nie zawiera glutenu, ale jest również halal. Dlatego Muzułmanie mogą bez obaw korzystać z tego produktu. Przez jakiś czas na półkach sklepów znajdziesz Tamari wyprodukowane według starej i nowej receptury, więc jeśli szukasz produktu halal, upewnij się, że na etykiecie jest symbol halal i sprawdź listę składników.

Składniki
woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy. 
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  240 / 57  
Tłuszcz [g] 0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g] 2,0  
  w tym cukry [g] 
Białko [g] 10 
Sól [g] 16,4