Podziel się na Google+:

Glazura Teriyaki

To drugi rodzaj teriyaki, jaki mamy w swojej ofercie dla gastronomii. Ta gęsta, gotowa do użycia glazura na bazie sosu sojowego, wina i przypraw świetnie nada się do mięs, owoców morza, warzyw i ryb. Idealny sos do wykańczania dań na grillu, ruszcie czy patelni. Nada Twoim składnikom lśniącego połysku i apetycznego bursztynowego koloru, a wytrawno-słodkawy aromat pobudzi wszystkie kubki smakowe.

Idealne gotowe rozwiązanie wszędzie tam, gdzie liczy się czas.

  • Dostępny w litrowej butelce PET do użytku w kuchni.
Składniki
cukier, woda, wino (zawiera dwutlenek siarki), sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sól, skrobia modyfikowana, syrop karmelizowanego cukru, ocet spirytusowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), imbir w proszku
Informacja o wartości odżywczej w 100ml produktu 
Wartość energetyczna [kJ/kcal]  858/ 202
Tłuszcz [g]0
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g] 0
Węglowodany [g]46
  w tym cukry [g]  40
Białko [g]2,0
Sól [g]7,6