Podziel się na Google+:

Sosy sojowe Kikkoman: dla Ciebie tylko to, co najlepsze

Najlepsze składniki

Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman wytwarzany jest z czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli. Ziarna soi pochodzą z Brazylii, pszenica z Niemiec, sól i woda z Holandii. Wszystkie składniki podlegają bardzo surowym kontrolom jakości. Do produkcji stosuje się wyłącznie ziarna soi bez GMO, a więc takie, które nie są genetycznie modyfikowane.

Naturalne warzenie

Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman od przeszło 300 lat wytwarza się zgodnie z japońską tradycją w oparciu o nieskrócony proces warzenia. W trzech etapach - z wody, soi, pszenicy i soli - powstaje świeży, naturalnie warzony sos sojowy. Trwający sześć miesięcy proces warzenia, podczas którego nie dodaje się żadnych składników chemicznych, sprawia, że dotąd ukryte aromaty mogą się w pełni ujawnić.

Najwyższa jakość produktów

Firma Kikkoman na pierwszym miejscu zawsze stawia jakość. Dlatego w procesie produkcji naszych wyrobów zwracamy szczególną uwagę właśnie na jakość, którą zapewniamy dzięki ściśle określonemu reżimowi kontroli. Pierwsze kontrole mają miejsce już na etapie wyboru czterech składników. Po nich ścisłej kontroli poddawany jest proces produkcyjny. Na koniec przeprowadzane są liczne kontrole przez niezależne laboratoria. Dzieje się tak dlatego, że bezpieczne spożywanie naszych produktów jest dla nas najwyższym priorytetem.